9/10/15

Ο Πρόεδρος τηςΔημοκρατίας χαιρέτισε τη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA)

Ο Πρόεδρος τηςΔημοκρατίας χαιρέτισε τη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε σήμερα την έναρξη της Συνόδου του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 2014 σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή ένα συνολικό νομικό πλαίσιο για συλλογικά επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν εναλλακτικές επενδύσεις.

Πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση αυτού του πλαισίου τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο».

Επισήμανε επίσης ότι «η ενθάρρυνση τωνεπιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στον τομέα των υπηρεσιών είναι πρωτίστης σημασίας για την οικονομία μας και η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την εργοδότηση με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος πληροί κάθε προϋπόθεση για να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία μέσα από τη στρατηγική της γεωγραφική θέση, τη σταθερή και διαφανή πολιτική υποδομή και του σύγχρονου νομικού της συστήματος.

Σημείωσε ότι η Κύπρος παρουσίασε στροφή σε μια θετική οικονομική ανάπτυξη από την αρχή αυτού του χρόνου, μια ανάπτυξη που θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, όπως είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και η λιμενική βιομηχανία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλώς η βελτίωση των αριθμών της οικονομίας αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.
____________