2/10/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα
από τον Πρόεδρο της Γαλλίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.
Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Ολάντ ανέφερε τα ακόλουθα:
«Εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, του γαλλικού λαού και εμού προσωπικά εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια καθώς και τις καλύτερες ευχές σε εσάς τον ίδιο και για την ευημερία της χώρας σας.
Γνωρίζετε ότι αποδίδω μεγάλη σημασία στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και στη συνεργασία μας σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο παρόν ευρωπαϊκό οικονομικό πλαίσιο, επιθυμώ να χαιρετίσω τις γενναίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβη η Κύπρος, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η ευημερία που σήμερα αποδίδουν καρπούς.
Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής για να υπογραμμίσω τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι ικανοποιημένος για τη νέα δυναμική στις ενδοκυπριακές συνομιλίες και εύχομαι να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν».