15/10/15

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ




Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με την Επίτροπο
Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ


O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Corina Cretu και αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.  
Σκοπός της επίσκεψης της Επιτρόπου στην Κύπρο είναι να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη υλοποίηση των προγραμμάτων που τρέχουν στην Κύπρο.
Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας και η Ευρωπαία Επίτροπος συζήτησαν για τη συνεργασία των δυο πλευρών υπέρ της ενίσχυσης της οικονομικής προόδου και ανάπτυξης στην Κύπρο. Ο κ. Φωκαϊδης αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή του κανονισμού για την πράσινη γραμμή και του χρηματοδοτικού κανονισμού όπου διαπιστώθηκε η κοινή προσήλωση στην αποτελεσματική εφαρμογή τους πάντοτε εντός του συμφωνημένου νομικού τους πλαισίου.
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Άμυνας αφού ευχαρίστησε την Ευρωπαία Επίτροπο για τον εποικοδομητικό της ρόλο, επανέλαβε την ανάγκη συνέχισης της υποστήριξης του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Γραφείο Τύπου, 15 Οκτωβρίου 2015