21/10/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Καδή στην τελετή παράδοσης χορηγίας της ΟΠΑΠ


Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Καδή στην τελετή παράδοσης χορηγίας
 της ΟΠΑΠ Κύπρου προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση, κατά την οποία θα παραλάβουμε από την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ την πρώτη δόση της χορηγίας για την κάλυψη των αναγκών σίτισης μαθητών μας που χρήζουν βοήθειας και φοιτούν σε σχολεία όλων των βαθμίδων, στην ύπαιθρο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας και με βασική επιδίωξη τη γενικότερη ευημερία των παιδιών, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν προγεύματος στους μαθητές που έχουν ανάγκη. Στόχος του προγράμματος είναι κάθε μαθητής που έχει ανάγκη στήριξης, να λαμβάνει καθημερινά δωρεάν ποιοτικό πρόγευμα, πάντοτε με διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπειά του.    

Στην προσπάθειά μας αυτή, είμαστε τυχεροί να έχουμε στο πλευρό μας σημαντικούς συνεργάτες –εταιρείες, φορείς και πρόσωπα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς μας στα σχολεία-, οι οποίοι συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος σίτισης και προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά, η ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ αναδεικνύεται ως ένας από τους βασικούς συμπαραστάτες του Υπουργείου μας, στις προσπάθειες για επιτυχή υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, η εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ θα ενισχύσει το Ταμείο Μαθητικής Πρόνοιας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με το ποσό των €500,000. Το ποσό αυτό, προβλέπεται ότι θα καλύπτει το πρόγευμα 3100 μαθητών ημερησίως, σε σχολεία όλων των βαθμίδων στην ύπαιθρο.  

Φίλοι εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ,

Με την ευκαιρία της σημερινής εξαγγελίας της προσφοράς σας και της παραλαβής της πρώτης δόσης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σας εκφράζουμε τις θερμότατες μας ευχαριστίες, για τη γενναιόδωρη προσφορά σας, χωρίς την οποία θα ήταν δύσκολο να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για στήριξη του προγράμματος σίτισης των μαθητών μας. Ευχαριστίες σας απευθύνω, επίσης, για τη γενικότερη και συστηματική στήριξη του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε διάφορους άλλους τομείς.

Ευχή όλων μας είναι όπως κάθε σχολική χρονιά, τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη βοήθεια, να λιγοστεύουν και η χώρα μας να συνεχίσει να ανακάμπτει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρέθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ευελπιστώντας στη συνέχιση της μεταξύ μας εποικοδομητικής συνεργασίας, εύχομαι καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο σας.