15/10/15

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης
και Περιβάλλοντος με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής

 
Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική κα Corina Cre ţ u είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Ο κ. Κουγιάλης, αφού καλωσόρισε την Επίτροπο στην Κύπρο, υπογράμμισε την σημασία που διαδραματίζει στην περιφερειακή ανάπτυξη το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τόσο ως αρμόδια αρχή, αλλά και ως φορέας υλοποίησης έργων και δράσεων για τον τομέα του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Βιώσιμη ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα». Ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι θα διατεθούν στην επομένη προγραμματική περίοδο 2014-2020 160 εκ. ευρώ για τον τομέα του περιβάλλοντος.

Βασικά θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση ήταν:

·        η ολοκλήρωση έργων της περιόδου 2007-2013 και ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο 2014-2020 μέσω της χρήσης των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής,
·        η εθνική στρατηγική για την διαχείριση των οικιακών αποβλήτων

Βασικός στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τόνισε ο κ. Υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι η χρήση των πόρων για την υλοποίηση έργων με υψηλή προστιθέμενη αξία που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Κύπριων πολιτών. Μέσω της επίτευξης αυτών των στόχων, η Κύπρος θα συνεισφέρει και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη στρατηγική Ευρώπη 2020.

Τονίσθηκε, επίσης, η προσπάθεια που καταβάλλεται για πλήρη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία τόσο για την περίοδο 2017-2013 που λήγει στο τέλος του 2015 όσο και για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.