9/10/15

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεω

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και στην Υπουργική Σύνοδο του ΣτΕ


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Συρία, οι εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού μετά το 2020.

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει   στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ. Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτελεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου, το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα της   μετανάστευσης Την ίδια μέρα ο   Υπουργός θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολούθως ο Υπουργός θα αναχωρήσει για το Πεκίνο για να ενσωματωθεί στην Αντιπροσωπεία του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
____________