27/10/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε την εκδήλωση για τα 20χρονα της RCB

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε
την εκδήλωση για τα 20χρονα της RCB

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε απόψε την εκδήλωση για τα 20χρονα της Russian Commercial Bank (RCB), που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η RCB είναι μια διεθνής τράπεζα που έχει καταστεί μέρος του κυπριακού τραπεζικού τομέα και της κυπριακής οικονομίας και προσέφερε απτή και ουσιαστική στήριξη στη χώρα.
Χαιρέτισε, επίσης, το σχέδιο επέκτασης της τράπεζας στην εγχώρια αγορά με το άνοιγμα παρατημάτων.
Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημερινή επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την έκδοση δεκαετούς ομολόγου για ένα δισεκατομμύριο ευρώ με το χαμηλότερο επιτόκιο που εξασφάλισε ποτέ η Δημοκρατία και συνεχάρη τον Υπουργό Οικονομικών για την επιτυχία αυτή.
Επεσήμανε ότι η κυπριακή οικονομία καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από φέτος και σημείωσε την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch πριν από μερικές μέρες.
«Ουσιαστικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί και στον τραπεζικό τομέα με τις τράπεζες να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα έχουν αποκατασταθεί, ενώ όλοι οι περιορισμοί στις συναλλαγές έχουν καταργηθεί ενωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και δίδοντας έμφαση στις επενδύσεις, καθώς και με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται η οικονομία θα βασίζεται σε στέρεο έδαφος μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται αφορούν την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού τομέα, την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της λιμενικής βιομηχανίας, καθώς και τη διατήρηση του σταθερού φορολογικού πλαισίου με πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, καθώς και την προστασία των ευάλωτων ομάδων.
----------------------