30/9/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζον Κέρι με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του ο κ. Κέρι ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των ΗΠΑ, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η επέτειο Μέρας Ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος φίλος και εταίρος των ΗΠΑ. Μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία προώθησης κοινών προτεραιοτήτων, όπως είναι η προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν από αυτά τα κοινά ενδιαφέροντα, η φιλία μας πηγάζει από δημοκρατικά ιδεώδη και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που συνδέουν τις δύο χώρες μας.

Με την Κυπριακή Δημοκρατία να γιορτάζει αυτή τη σημαντική μέρα, θα ήθελα να εκφράσω τη συνεχή σταθερή στήριξη των ΗΠΑ για μια δίκαιη και διαρκή λύση στη μακρόχρονη διαίρεση του νησιού, Είμαι αισιόδοξος ότι με την ισχυρή δέσμευση και των δύο θαρραλέων Κυπρίων ηγετών και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης μπορεί να επιτευχθεί. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτευχθεί μια μόνιμη και αμοιβαίως αποδεκτή κατάληξη.

Εύχομαι στο λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας ειρήνη, ευημερία και ευτυχείς εορτασμούς σε αυτή την ιστορική Μέρα Ανεξαρτησίας».