30/9/15

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε μέρος τη Δευτέρα 28.9.15 στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης Υψηλού Επιπέδου της 70 ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ. Στη Συζήτηση παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ν. Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κ. Πετρίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ν. Αιμιλίου και μέλη της διπλωματικής υπηρεσίας.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ κ. Ban Ki-moon παρουσίασε την έκθεσή του για το έργο του διεθνούς οργανισμού για το έτος που πέρασε. Όπως κάθε χρόνο, τη Γενική Συζήτηση άνοιξε η Πρόεδρος της Βραζιλίας κα Dilma   Rousseff.  Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου Ηνωμένων Πολιτειών, ως φιλοξενούσα χώρα, κ. Barack Obama.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προς τιμή των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων που βρίσκονται στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διμερείς συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah el-Sisi και την Τρίτη 29.9.15 με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Joe Biden.
 
Το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας Noble Energy.
 
Το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφώνησε την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και ακολούθως