14/9/15

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Η αποφασιστικότητα μας είναι να δουλέψουμε με εντατικούς ρυθμούς και καλή διάθεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν κατά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών έγινε ανασκόπηση των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων, είπε ότι «έγινε μια συνολική ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου. Έχουμε καταγράψει πού υπάρχουν συγκλίσεις, πού υπάρχουν αποκλίσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε με εντατικό ρυθμό στην, κατά το δυνατόν, δημιουργία συνθηκών που να μας επιτρέπουν να μιλάμε για συνολικές συγκλίσεις.
Είναι, όμως, πρόωρο, διότι υπάρχουν και προβλήματα, ως ήταν φυσικό, τα οποία δεν είναι εξ εκείνων που μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ότι λύνονται. Εν πάση, όμως, περιπτώσει η αποφασιστικότητά μας είναι να δουλέψουμε με εντατικούς ρυθμούς και καλή διάθεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία, στη βάση πάντα των αναγνωρισμένων δικαιωμάτων του κάθε Ευρωπαίου πολίτη και, βεβαίως, Κύπριου πολίτη».
Σε ερώτηση αν μπήκαν σήμερα στο θέμα του περιουσιακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όταν λέω εφ’ όλης της ύλης, πώς ήταν δυνατόν να εγκαταλειφθεί το περιουσιακό που είναι ένα από τα ουσιώδη θέματα;».
--------------------