9/9/15

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεθνούς Αμυντικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεθνούς
Αμυντικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου

O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Διευθυντή Διεθνούς Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Nick Gurr .
Ο Υπουργός Άμυνας, καλωσορίζοντας τον κ. Gurr , σημείωσε ότι η επίσκεψή του, λίγες βδομάδες μετά την επίσκεψη της Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων κας Mordaunt , αλλά και σε συνέχεια σειράς διμερών επαφών, αποτελεί ένδειξη της βούλησης των δύο χωρών για συνεχή ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων.
Όπως ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης, Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο αναβάθμισαν την μεταξύ τους συνεργασία τα τελευταία χρόνια, με στόχο ιδιαίτερα την αντιμετώπιση των νέων ασύμμετρων απειλών, καθώς και την προαγωγή συνθηκών σταθερότητας σε μια εύθραυστη περιοχή, που ταλανίζεται από συγκρούσεις, έξαρση της τρομοκρατίας και ανθρωπιστικών κρίσεων. Οι δυο χώρες, υπογράμμισε, λόγω των δεσμών που έχουν αναπτύξει, καθώς και της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καθήκον να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη δημιουργία συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα επόμενα πρακτικά βήματα, καθώς και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας με αμοιβαία επωφελή τρόπο.