25/9/15

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου 2015 της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετέχει
 στις εργασίες της Συνόδου 2015 της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο


Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαΐδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαΐδη, θα συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2015 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα λάβουν χώρα στο Στρασβούργο από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου 2015. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η πολιτική και ανθρωπιστική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται για τις χώρες υποδοχής των προσφύγων. Θα εξεταστεί επίσης το ζήτημα της αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνο.

Τη Συνέλευση θα απασχολήσει επίσης το θέμα της προστασίας των ασθενών από καταχρηστικές επιρροές  της φαρμακευτικής βιομηχανίας, η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι δραστηριότητες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια των εργασιών της Συνέλευσης θα απονεμηθεί το βραβείο V á clav Havel για εξαίρετη δράση σε επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών σε σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και ανά το παγκόσμιο.

Τέλος, η Συνέλευση θα εκλέξει τον νέο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για πενταετή θητεία.