4/9/15

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Δημητριάδη στο 14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Δημητριάδη
στο 14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώνει με επιτυχία για 14η συνεχή χρονιά το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Πολιτιστική Επιτροπή Περβολιών. Ένα άκρως πετυχημένο φεστιβάλ που έχει αναμφισβήτητα καταστεί θεσμός, και το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στις προσπάθειες προώθησης της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως και της παράδοσης του τόπου μας.
Ο πολιτισμός, φίλες και φίλοι, αφορά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον . Βρίσκει τον καλύτερο τρόπο έκφρασής του μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις, οι οποίες συνεισφέρουν στη διαχρονική διάχυση του πολιτισμού στην κοινωνία. Καλά οργανωμένες και πετυχημένες εκδηλώσεις, όπως η αποψινή, διατηρούν και ενισχύουν το συλλογικό πνεύμα, προβάλλοντας ταυτόχρονα στην πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, που αποτελεί για τον τόπο μας ένα μοναδικό θησαυρό.
Τέτοιες πρωτοβουλίες καταδεικνύουν παράλληλα, τον πολύπλευρο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές συλλογικότητες, μέσω των δράσεων τους, στις σύγχρονες κοινωνίες.
Η φιλοπρόοδη Κοινότητα Περβολιών, αποτελεί πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα και θέλω επί τη ευκαιρία να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, τόσο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών όσο και στην Πολιτιστική Επιτροπή, για τις συνεχείς και αξιέπαινες προσπάθειες τους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Εξόχως σημαντικό, είναι και το γεγονός εκδηλώσεις, όπως αυτή που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, δίνουν την ευκαιρία σε κατοίκους, απόδημους αλλά και φίλους της κοινότητας να έρθουν πιο κοντά και να γίνουν μάρτυρες της πλούσιας και ιστορικής μας κληρονομιάς.
Είναι γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους που η Κυβέρνηση στέκεται πάντοτε αρωγός και συμμέτοχος, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στις διοργανώσεις-θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό και καλλιεργούν το πνεύμα, προσφέροντας καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διεξόδους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της αλλοτρίωσης και της αμφισβήτησης αξιών και ιδανικών.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Το φθινοπωρινό πάντρεμα ελληνικής και ξένης μουσικής με χορό, τραγούδι και κινηματογράφο, το οποίο ζείτε αυτές τις μέρες, είμαι βέβαιος πως είναι μαγικό και ονειρεμένο.
Δεν θα μακρηγορήσω λοιπόν, καθώς είμαι βέβαιος ότι ανυπομονείτε να δείτε το τελευταίο κεφάλαιο του συναρπαστικού πολιτιστικού προγράμματος, που ετοίμασε για σας το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών και η Πολιτιστική Επιτροπή.
Χαιρετίζω λοιπόν το14ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Περβολιών και απευθύνω για ακόμα μια φορά θερμά συγχαρητήρια, σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ξεχωριστού ταξιδιού, στον κόσμο του κυπριακού πολιτισμού, της παράδοσης και όχι μόνο.
Καλή διασκέδαση.