11/7/15

Αναφορά του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων

Αναφορά του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων


Κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. St é phane Dujarric ανέφερε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο κ. Espen Barth Eide δήλωσε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πραγματοποίησαν την έκτη συνάντησή τους. Σημείωσε ότι από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είχαν την πιο έντονη περίοδο διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα.

Ο κ. Eide είπε ότι σ τη συνάντηση οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως η διακυβέρνησης και ο διαμοιρασμός εξουσίας, το περιουσιακό, καθώς και θέματα οικονομίας.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Dujarric , τόνισε ότι οι δύο ηγέτες αναγνωρίζουν τη σημασία να τηρούνται οι ιδρυτικές αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως αυτές εγκολπωθούν στη συνολική διευθέτηση, με σεβασμό στον διζωνικό και δικοινοτικό χαρακτήρα της.

Τέλος ανέφερε ότι οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την σταθερή δέσμευσή τους για μια διευθέτηση και προσμένουν την επόμενη συνάντησή τους, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου.