24/7/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ
για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κα Federica Mogherini .

Μετά τη συνάντηση, η κα Mogherini δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια καλή μακρά συνάντηση με τον Πρόεδρο, μεταφέροντάς του στη στήριξη της ΕΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό και «αναγνωρίζοντας την ηγετική του ικανότητα και τη δέσμευση προς τον σκοπό αυτό».

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιφερειακή διάσταση της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή ενόψει και της επίσκεψης στην Κύπρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη βδομάδα.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο ρόλος που διαδραματίζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή είναι μεγάλης σημασίας για την ΕΕ και πρόσθεσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν την περιοχή στο πλαίσιο και της συμφωνίας για το Ιράν και τις σχέσεις με την Αίγυπτο και την υπόλοιπη ευρύτερη Μέση Ανατολή.

«Η Κύπρος πάντοτε διαδραματίζει ένα εξαιρετικά θετικό και χρήσιμο ρόλο, ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή, σε ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική», είπε η κα Mogherini , προσθέτοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται από τη συζήτηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο αποφασίστηκε όπως συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή και συνεργασία αναφορικά με θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή.

_______________