7/7/15

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης εκσυγχρονισμού του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για την υλοποίηση
της απόφασης εκσυγχρονισμού του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν εκ μέρους της Κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, η Κοινοπραξία Ζήνων απέτυχε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Ως εκ τούτου, οι διαπραγματεύσεις τερματίστηκαν οριστικά και η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανανεώσει την περίοδο ισχύος της προσφοράς που έληξε στις 15 Ιουνίου 2015.
Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει δώσει έγκριση από την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο 2010, για μεγάλο αριθμό παρατάσεων σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας χωρίς αποτέλεσμα.
Η απόφαση της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας, ώστε το Λιμάνι να καταστεί το κύριο επιβατηγό λιμάνι της Κύπρου παραμένει σε ισχύ και διευκρινίζεται ότι ισχύει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μη μετατροπή του σε βιομηχανικό λιμάνι.
Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Λάρνακας, θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες που θα αφορούν στην υλοποίηση της απόφασης για εκσυγχρονισμό του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.