24/7/15

Δήλωση-Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Τορναρίτη για το Κυπριακό.




Δήλωση-Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Τορναρίτη για το Κυπριακό.


Τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σοβαρότητα διαπραγματεύεται το μέλλον της Κύπρου κάποιοι εκ περιτροπής και «εργολαβικά» προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε για την οριστική επίλυση του Κυπριακού.
Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στην δημόσια αντιπαράθεση που επιδιώκουν.
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε διεξοδικά κι απάντησε με τεκμηρίωση όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική βασισμένη στην έκφραση ανησυχιών που το μόνο που επιτυγχάνει είναι να θολώνει τα νερά σε μία προσπάθεια ανέξοδης δημόσιας διαπραγμάτευσης μεταξύ μας με βάση μάλιστα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. Ο χώρος του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο στο οποίο εξαντλητικά πρέπει να συζητούμε όλα τα θέματα που άπτονται του Κυπριακού.
Υποστηρίζουμε τη νέα διαδικασία θεωρώντας ότι είναι η μόνη επιλογή που μας προσφέρεται για να απαλλάξουμε την Κύπρο από τα αποτελέσματα της κατοχής.
Οι συνεχείς και διαχρονικές αρνήσεις δεν οδηγούν πουθενά αντίθετα η συνεπής και σοβαρή διεκδίκηση βασισμένη στις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες, το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η μόνη οδός για να κερδίσουμε το αισιόδοξο μέλλον της πατρίδας μας.


Λευκωσία, 24 Ιουλίου 2015