31/7/15

Σύσκεψη Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σύσκεψη Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της ετήσιας σύσκεψης των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 29-31 Ιουλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών, οι Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών (ΑΔΑ) πραγματοποίησαν ξεχωριστές συναντήσεις και αντάλλαξαν απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη, και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Αλέξανδρο Ζήνων. Οι ΑΔΑ έγιναν, επίσης, δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων, βρέθηκαν οι στόχοι, ο προγραμματισμός και η επισκόπηση των γενικών και επιμέρους πτυχών της εξωτερικής μας πολιτικής, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τρόποι προώθησης της οικονομικής και επενδυτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη διαχείριση διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι ενίσχυσης του ρόλου των Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο και της εν εξελίξει διεργασίας για διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της ευρύτερης Δημόσιας Υπηρεσίας.