27/7/15

Δήλωση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το θέμα της αμοιβής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Δήλωση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το θέμα της αμοιβής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι η μείωση των καθυστερήσεων στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να δοθεί στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκειμένου να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους

Ο κ. Υπουργός, ο οποίος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε πως λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στον κυπριακό εναέριο χώρο, το Eurocontrol εισηγήθηκε πέρσι ένα σχέδιο κινήτρων για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης. Το σχέδιο, πρόσθεσε, τέθηκε σε εφαρμογή και παραμένει σε ισχύ.

Ερωτηθείς κατά πόσον συνιστά παραδοξότητα, κάποιος να πληρώνεται επιπλέον για να κάνει καλά τη δουλειά του, ο κ. Δημητριάδης είπε πως το εν λόγω κονδύλι δεν χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είναι αυτές που πληρώνουν ουσιαστικά το κόστος των καθυστερήσεων.