24/7/15

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου σε επικρίσεις κομμάτων για το Κυπριακό

Γραπτή απάντηση  του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου σε επικρίσεις κομμάτων για το Κυπριακό


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού, μέσα από την εξεύρεση μιας βιώσιμης, λειτουργικής και απολύτως συνάδουσας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο λύσης, χάρη των όποιων προεκλογικών ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων των κομμάτων που μονίμως επιδιώκουν την επιβεβαίωση τους μέσα από την άρνηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρασυρθεί από την όποια πρόκληση, απ’ όπου και αν προέρχεται, προκειμένου να διασφαλίσει το κλίμα ενότητας που θα πρέπει να επικρατήσει τις κρίσιμες ώρες ενός διαλόγου και της διαπραγμάτευσης.

Καλεί, όμως, την ίδια ώρα τις πολιτικές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν πως οι διαφορές δεν είναι μεταξύ των κομμάτων και της Κυβέρνησης, αλλά μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να κατέχει σχεδόν το ήμισυ της πατρίδας μας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητά του, να συνεχίσει να διαπραγματεύεται βάσει των Συμφωνιών Κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς, Κυπριανού – Ντενκτάς, της 8 ης Ιουλίου μεταξύ Παπαδόπουλου – Ταλάτ, αλλά και του κοινού ανακοινωθέντος της 11 ης Φεβρουαρίου 2014, και με γνώμονα πάντοτε τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτέμβρη του 2009.
Θα συνεχίσει, επίσης, να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις προεκλογικές ανάγκες του όποιου κόμματος.