16/6/15

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπέγραψε το “ Cyprus Startup Manifesto ”

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπέγραψε το “ Cyprus Startup Manifesto


Η Παιδεία σημαντικός πυλώνας για την ανάπτυξη μιας χώρας

Τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην προώθηση δράσεων που θα βοηθήσουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί, επιβεβαίωσε έμπρακτα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, υπογράφοντας σήμερα το Κυπριακό Μανιφέστο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα (“ Cyprus Startup Manifesto ”).  Το “ Cyprus Startup Manifesto ” περιγράφει το πλαίσιο και περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις για την υποστήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας νέων και καινοτόμων εταιριών στην Κύπρο καθώς και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας.  

«Η καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας είναι ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, αποδεικνύοντας ότι η Παιδεία αποτελεί σημαντικότατο πυλώνα για την ανάπτυξη μιας χώρας», υπογράμμισε ο κ. Καδής κατά τη σημερινή υπογραφή.   Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Startup Cyprus , ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας βασισμένης στη γνώση, την τεχνολογική αναβάθμιση και την καινοτομία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την πρωτοβουλία ετοιμασίας του Κυπριακού Μανιφέστο, το οποίο στηρίζεται στις βασικές κατευθύνσεις που αποτελούν το EU Startup Manifesto , είχε το Startup Cyprus , δηλαδή το Οικοσύστημα Επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων της Κύπρου.   Σύμφωνα με την κα Σταυριάνα Κοφτερός, η οποία εκπροσώπησε το Startup Cyprus στην υπογραφή του “ Cyprus Startup Manifesto ”, οι προτάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό θα ληφθούν υπόψη και στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της Εθνικής Πολιτικής για την Επιχειρηματικότητα.