16/6/15

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρόεδρο



Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρόεδρο
16/06/2015


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο σε σχέση με τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για συνομολόγηση συμφωνίας με τους θεσμούς και, ενδεχομένως, αργότερα απόψε ή και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες».

Ερωτηθείς αν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης έχει να διαδραματίσει οποιοδήποτε μεσολαβητικό ή υποβοηθητικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η απάντηση στο ερώτημα σας είναι το τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο. Θα επιχειρήσει να μιλήσει με ξένους ηγέτες, με εκείνους τους επικεφαλής των θεσμών με τους οποίους γίνεται η διαπραγμάτευση.

Αντιλαμβάνεστε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με τους τρεις θεσμούς και εκεί θα επιχειρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον βαθμό του εφικτού και του δυνατού, να βοηθήσει».