2/6/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία
του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στην παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του ΠΙΣ έχει κορυφώσει τον κύκλο επαφών του σχετικά με τον τομέα της υγείας, με τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι, κατά τη συνάντηση, υπήρξε αλληλοενημέρωση τόσο για το ΓΕΣΥ όσο και για θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας, γενικότερα. Ανέφερε ότι με τον Υπουργό Υγείας θα συναντηθούν εκ νέου, για να μελετήσουν νέους σχεδιασμούς που θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός ποιοτικού, λειτουργικού και βιώσιμου ΓΕΣΥ,  με σκοπό το Σχέδιο αυτό να υπηρετήσει ισότιμα όλους τους πολίτες.

Σημείωσε ότι πάγιος στόχος του ΠΙΣ είναι να συμβάλει έμπρακτα στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών, με στόχο να ολοκληρωθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας «που όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε».

Είπε ακόμη ότι οι επαφές του ΠΙΣ έχουν στόχο την ελαχιστοποίηση της οποιασδήποτε αποτυχίας σε βάθος χρόνου, σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση και την εφαρμογή ενός Σχεδίου Υγείας, με μια εποικοδομητική συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων.