2/6/15

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
 με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ) πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Υπόμνημα.

Επιδίδοντας τον Υπόμνημα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ κ. Στέφανος Κουρσάρης είπε ότι μετά την ψήφιση του Νόμου για το ωράριο των καταστημάτων, «δυστυχώς, τα πράγματα έχουν πάρει, κατά την άποψή μας, μιαν άσχημη τροπή, με την έννοια όχι μόνο της σύγκρουσης μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων, αλλά και σύγκρουσης ευρύτερης που αφορά την Νομοθετική και την Εκτελεστική Εξουσία. Έχουμε πληροφορηθεί ότι και η Βουλή έχει αποφασίσει τη σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Να μας επιτρέψετε να μείνουμε στο δικό μας θέμα, στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων, διότι ψήφισε αυτόν τον Νόμο. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να εξευρεθεί η χρυσή τομή, η οποία επιβάλλει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και καλή θέληση. Αυτό το γεγονός το έχουμε θέσει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να ενεργήσετε, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ανώτατος θεσμός, αλλά και η Βουλή, για να επέλθει η ισορροπία στο λιανικό εμπόριο και ευρύτερα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, ούτως ώστε μπροστά στους δύσκολους καιρούς και τις δύσκολες μέρες που έρχονται, σοφότεροι, να μπορέσουμε να πάρουμε τις ορθότερες αποφάσεις».
Παραλαμβάνοντας το Υπόμνημα, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Νομίζω ότι έχετε αγγίξει την ουσία του ζητήματος. Είναι γεγονός ότι τώρα υπάρχει μια αντιδικία σε επίπεδο του θεσμοθετημένου Ανωτάτου Δικαστηρίου. Με βάση τις πρόνοιες του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι αρμοδιότητες και η δικαιοδοσία έχουν παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο. Όμως, πρέπει να αναζητηθούν και να ανευρεθούν οι χρυσές τομές, για να υπάρξει μια λύση που να τερματίζει αυτήν την αντιδικία. Θα πρέπει να επιδιώξουμε μια συνεννόηση με την Εκτελεστική Εξουσία, γιατί πρώτα-πρώτα οι δικαστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πάλι θα χρειαστούν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και νομοθεσίες.

Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ αυτήν τη στιγμή είναι ότι θα επιδιώξω μια επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναζητήσουμε μια λύση, η οποία θα τερματίζει αυτήν την εκκρεμότητα, η οποία ταλαιπωρεί και εσάς και τους καταναλωτές».

___________________