2/6/15

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο Άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
στο  Άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας  της ΕΕ


Τη σταθερή θέση της Κύπρου για μηδενική ανοχή στην παρουσία –έστω και μικρών ποσοτήτων- φυτοπροστατευτικών ουσιών στα βιολογικά προϊόντα, επανέλαβε  ο Υπουργός Γεωργίας, Aγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας, μεταξύ 31 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2015.  

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον του ευρωπαϊκού τομέα των βιολογικών προϊόντων, ο κ. Κουγιάλης υποστήριξε ότι τα προϊόντα αυτά θα μπορούσαν να παραμείνουν στην αγορά χωρίς, όμως, να ονομάζονται βιολογικά.  Οποιαδήποτε άλλη  λύση προτείνεται, σημείωσε ο κ. Υπουργός, θα έχει δυσμενείς συνέπειες στη βιολογική παραγωγή και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο σύστημα των βιολογικών προϊόντων, διακινδυνεύοντας την επιτυχία του.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο  Υπουργός Γεωργίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan, με τον οποίο συζήτησαν τρέχοντα θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Οι Υπουργοί Γεωργίας συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Λετονίας κ. Andris Bērziņšκ και την Πρωθυπουργό της χώρας και τέως Υπουργό Γεωργίας κα Laimdota Straujuma.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου Άτυπου Συμβουλίου, ο κ. Κουγιάλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με το σύνολο των ομολόγων του.