30/6/15

Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος



Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη προχωρεί με τη Σύσταση και Λειτουργία του Πρώτου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Αγρότη
……………………………
Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης που έχει υιοθετηθεί από τη Κυβέρνηση με τους εμπλεκόμενους Φορείς του κάθε Υπουργείου, παρουσίασε τη πιλοτική Σύσταση και Λειτουργία του Πρώτου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Αγρότη (ΚΕΑ).

Ο κ. Υπουργός ανοίγοντας τη διαβούλευση, ανέφερε ότι η σύσταση του ΚΕΑ στοχεύει στην άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου στις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου, την πλήρη εξυπηρέτηση και καθοδήγηση του αγρότη και ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό του κράτους στοχεύοντας στην αποτελεσματική διοίκηση, στη μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας με τη ενεργό συμμετοχή του πολίτη, καθώς και στην ενοποίηση και αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Ο κ. Υπουργός συνεχίζοντας ανάφερε ότι το ΚΕΑ αποτελεί καινοτομία στον τομέα της πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου και δημιουργεί τις συνθήκες για την παραγωγική αξιοποίηση των σύγχρονων εξελίξεων της τεχνολογίας και των επιστημονικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα. Το ΚΕΑ θα προσφέρει ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες για κάθε δραστηριότητα του αγροτικού τομέα (ενημέρωση, δικτύωση, εκπαίδευση, υποστήριξη στα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, κ.α.). Τόνισε ότι, η σύσταση και λειτουργία του Πρώτου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Αγρότη δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία δυναμικής και ποιοτικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της χώρας.

Το σύνολο των Αγροτικών Οργανώσεων καθώς και οι συμμετάσχοντες πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του Υπουργού για τη σύσταση του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Αγρότη και την χαρακτήρισαν ως ένα καινοτόμο βήμα με το οποίο το Κράτος προσαρμόζεται στις ανάγκες του πολίτη και υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έτσι ώστε ο θεσμός αυτός να επιτύχει και να εξαπλωθεί παγκύπρια.

Το ΚΕΑ αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο 2015 και πρόθεση του Υπουργείου είναι η περαιτέρω διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο σε σχέση με την αξιολόγηση της λειτουργία του πρώτου πιλοτικού ΚΕΑ με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της υπαίθρου. 
-----
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ