20/6/15

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, αναχωρεί τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τον κ. Ομήρου συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, κα Βασιλική Αναστασιάδου, ο Διευθυντής του Γραφείου του, κ. Αντώνης Κουταλιανός, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Εύη Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Ιωάννα Συγκρασίτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό του, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του. Αναμένεται να έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και με αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα είναι, εξάλλου, ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.) και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης, 23 Ιουνίου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομία.

Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιουνίου, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ο κ. Ομήρου θα παραλάβει για να μεταφέρει στην Κύπρο, το Ευαγγέλιο, στο οποίο ορκίστηκε η «Επιτροπή Προπαρασκευής Αγώνος Ενώσεως της Κύπρου μετά της Μητρός Ελλάδος» το Μάρτιο του 1953. Το Ευαγγέλιο θα παραδώσει ο κ. Διονύσιος – Άγγελος Μινώτος, Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας της Ελλάδος, η οποία διοργανώνει την τελετή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 25 Ιουνίου.