4/6/15

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας στην Κύπρο

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας στην Κύπρο
04/06/2015


Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας κ. Murray McCully θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αύριο Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο κ. McCully στην Κύπρο.

Ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Νεοζηλανδό ομόλογό του, ενώ ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Νέας Ζηλανδίας. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Κασουλίδης και McCully θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Νέας Ζηλανδίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τη Νέα Ζηλανδία τον προσεχή Ιούλιο, θέματα Κοινοπολιτείας με έμφαση στις Μαλδίβες, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. McCully θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.