30/6/15

Διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων:
Διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων
της Αρχής Λιμένων Κύπρου


Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόφαση των τεσσάρων συντεχνιών να απέχουν από τις υπερωρίες και να απεργήσουν στις 17 Ιουλίου 2015, δυσχεραίνοντας το έργο του Λιμανιού, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την οικονομία.

Θέλουμε να επαναλάβουμε την πάγια δέσμευσή μας ότι όλα τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι διασφαλισμένα. Τα ωφελήματα των εργαζομένων δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις αλλαγές.

Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός του Λιμανιού θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για περαιτέρω εκπαίδευση, εξειδίκευση και επαγγελματική εξέλιξη του εργατικού δυναμικού. Επιπλέον, θα βελτιωθούν οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων, όπως και οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Αρχή Λιμένων Κύπρου τιμούν τους εργαζομένους της Αρχής και σέβονται την απόφασή τους. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε τον ανοικτό και ειλικρινή διάλογο μέχρι να δοθούν οι ικανοποιητικές απαντήσεις και διευκρινίσεις που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την προοπτική τόσο των εργαζομένων όσο και του ίδιου του Λιμένα Λεμεσού.