2/6/15

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, 1-2 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών
σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, 1-2 Ιουνίου 2015

 
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, συμμετείχε χθες σε συνάντηση των Υφυπουργών Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Γενικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη χώρα την 1 η Ιουλίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn παρουσίασε τις κύριες προτεραιότητες της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας της ΕΕ.   Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη νέα δομή της Εξωτερικής Υπηρεσίας και Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (ΕΥΕΔ) και για τις μεθόδους εργασίας μεταξύ της ΕΥΕΔ και των κρατών μελών.   Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι Σινο-Ευρωπαϊκές σχέσεις, καθώς και η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Ο κ. Ζήνων συνεχίζει τις επαφές του σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με αριθμό Μονίμων Αντιπροσώπων κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και με τον κ. Stefano Manservisi , Διευθυντή του Γραφείου της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.