4/5/15

Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία

Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου
Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 30 Απριλίου 2015 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ινδίας κ. Pranab Mukherjee, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Νέο Δελχί.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο Ινδός Πρόεδρος συνεχάρη και καλωσόρισε το νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του. Διαβίβασε, επίσης, προσωπικές ευχές στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό.

Στη συνέχεια, ο Ινδός Πρόεδρος υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, ανατρέχοντας στην προσωπική σχέση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τους ηγέτες της χώρας του, Μαχάντμα Γκάντι, Ίντιρα Γκάντι και του πρώτου Πρωθυπουργού της Ινδίας Ζιαουαρχαράλ Νεχρού.

Περαιτέρω, εξέφρασε ικανοποίηση για τη διμερή συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο,  κυρίως για τη στήριξη Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ινδία σε διεθνή φόρα.

Με τη σειρά του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρόεδρο και τον λαό της Ινδίας τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου. Εξέφρασε, επίσης, ευγνωμοσύνη για την διαχρονικά σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση αρχών του διεθνούς δικαίου.

Με την ευκαιρία αυτή, διαβίβασε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και τουκ λαού, συλλυπητήρια για τα θύματα στις βόρειες πολιτείες της Ινδίας, ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Νεπάλ. 
___________