23/4/15

Επίσημος Εορτασμός Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς


Επίσημος Εορτασμός Αγίου Γεωργίου,
Προστάτη του Στρατού Ξηράς

 
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στον επίσημο εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, στο Στρατόπεδο «Ανδρέα Σουρούκλη», στη Λάρνακα.
 
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Είναι μια μεγάλη γιορτή σήμερα για τον Στρατό μας. Γιορτάζουμε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, Προστάτη του Στρατού και τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς όλο το προσωπικό, άνδρες και γυναίκες, που σε καιρούς δύσκολους συνεχίζουν να επιτελούν την αποστολή τους με αφοσίωση, συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της χώρας και το εθνικό συμφέρον».   

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας Φιλελεύθερος σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μεταναστών μέσω του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου στη Λιβύη, ο Υπουργός Άμυνας απάντησε τα ακόλουθα: «Είναι οπωσδήποτε ένα θέμα που μας απασχολεί και που είχαμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε σήμερα και κατά τη συνάντηση που είχα σήμερα το πρωί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, το γεγονός δηλαδή ότι εξακολουθεί να υφίσταται στην Κύπρο η ανωμαλία της κατοχής που επιτρέπει, δυστυχώς, να επιτείνεται ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυριότερα ο Νότος».