7/4/15

Πρόεδρος Βουλής: Καθήκον να διατηρούμε ισχυρή άμυνα όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή

Πρόεδρος Βουλής: Καθήκον να διατηρούμε
 ισχυρή άμυνα όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου επισκέφθηκε σήμερα τα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, Οδόφραγμα και Άρωνα, στην περιοχή Αγλαντζιάς, με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα.

Μιλώντας προς τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και εθνοφρουρούς, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για 40 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός ανεβαίνει τον Γολγοθά, προσμένοντας την Ανάσταση. Δυστυχώς οι σύγχρονοι διεθνείς φαρισαίοι και υποκριτές ακολουθούν πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών εξισώνοντας το θύμα και τον θύτη, ανεχόμενοι την κατοχή του 37% της πατρίδας μας.

Ο λαός μας δεν κάμπτεται και δεν γονατίζει. Επιμένοντας σε λύτρωση από τα δεινά της κατοχής με τη βεβαιότητα ότι τη σταύρωση και την ταφή θα ακολουθήσει η Ανάσταση.

Στον αγώνα για την εθνική λύτρωση οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όσο συνεχίζεται η κατοχή, όσο η τουρκική απειλή συνεχίζεται, έχουμε καθήκον   να διατηρούμε ισχυρή άμυνα αποτρεπτικής ισχύος.

Οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν   πρέπει να οδηγήσουν σε αποδοχή αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει η Ελληνική Κυπριακή πλευρά στον διάλογο πρέπει να είναι η έμπρακτη αναγνώριση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ. Προτάσεις για «αμοιβαίο πάγωμα» δραστηριοτήτων στην ΑΟΖ θα πρέπει να   απορριφθούν. Διαφορετικά θα έχουμε εξίσωση νομιμότητας και παρανομίας».
_________________