20/4/15

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για τη θλιβερή επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας στην Ελλάδα

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου
για τη θλιβερή επέτειο της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας στην Ελλάδα


Συμπληρώνονται 48 χρόνια από την απεχθούς μνήμης επέτειο επιβολής στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, στις 21 Απριλίου 1967. Η εφιαλτική επταετία της χούντας των συνταγματαρχών επέβαλε το σκοτάδι της τυραννίας στον ελληνικό λαό και οδήγησε στη μεγαλύτερη εθνική προδοσία στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Το πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου Μακάριου άνοιξε την πόρτα στον καραδοκούντα Αττίλα και οδήγησε στη συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα τουρκική στρατιωτική   κατοχή του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή τη μαύρη επέτειο της επιβολής της ξενοκίνητης χουντικής δικτατορίας, πρώτιστο χρέος μας είναι να διακηρύξουμε τη διαφύλαξη και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών και την άρνηση αποδοχής της προδοσίας και του εγκλήματος του 1974. Με την εμμονή σε λύση του Κυπριακού που θα τερματίζει την κατοχή και θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας, με κατοχυρωμένα για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κύπρου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

________________