8/4/15

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο
του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 
ΥΠΕΣ: «Διαπιστώνουμε καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία και συναίνεση»
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση, στα Γραφεία του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, με τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, για σκοπούς ενημέρωσης και συζήτησης επί της στρατηγικής του ΥΠΕΣ για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός δήλωσε στα ΜΜΕ τα εξής: «Συζητήσαμε, για άλλη μια φορά, με την ΕΔΕΚ, το θέμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, εκείνο που διαπιστώνουμε είναι καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία και συναίνεση, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα βαθμό μεταρρύθμισης που να είναι καθολικά αποδεκτός και να μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή. Αλλά, την ίδια στιγμή, να διασφαλίσουμε ότι ο πολίτης θα λαμβάνει ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Έχουμε την άποψη ότι μέσα από την πρότασή μας η οποία προνοεί την υποχρεωτική (διά νόμου) συμπλεγματοποίηση - μια θέση που άρχισε να γίνεται αποδεκτή - θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, συνέργειες, εξοικονομήσεις, αλλά και οι υπηρεσίες προς τον πολίτη θα προσφέρονται άμεσα και θα είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ δήλωσε τα ακόλουθα: «Θέλω να επαναλάβω ότι η ΕΔΕΚ θα είναι θετική σε αυτήν την προσπάθεια, αρκεί να ικανοποιηθούν οι βασικές αρχές και προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Ότι, δηλαδή, η αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπονται οι οποιεσδήποτε πολιτικές ή κομματικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες. Επίσης, η αναδιάρθρωση θα πρέπει να είναι ορθολογιστική, καθώς και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων, με τρόπο ώστε να εξυπηρετείται, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και με ταχύτητα, ο Κύπριος πολίτης. Τέλος, αυτή η μεταρρύθμιση, στην ουσία, θα (πρέπει να) βοηθήσει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
_____________