17/3/15

Σλοβενική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής



Σλοβενική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία
δέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τριμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Γεωργίας, Δασών και Τροφίμων της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Κύπρο, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Βουλής. Της αντιπροσωπείας ηγείται η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Iva Dimic και σε αυτή συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Simon Zajc και το Μέλος της Επιτροπής κ. Ljubo Žnidar.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν εκατέρωθεν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των αντίστοιχων Κοινοβουλίων τους, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στους οποίους αυτά συμμετέχουν. Εκφράστηκε δε η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων Επιτροπών των δύο Κοινοβουλίων σε όλους τους τομείς της γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για τη σταθερή στάση αρχών, που τηρεί η Σλοβενία όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επίλυσή του και ενημέρωσε τη σλοβενική αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας παρεμποδίζουν την επίτευξη προόδου στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τόνισε την ανάγκη άσκησης διεθνών πιέσεων προς την Τουρκία για αλλαγή της προκλητικής της στάσης.

Οι Σλοβένοι βουλευτές ευχήθηκαν εξεύρεση σύντομα δίκαιης λύσης στον Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για επίλυση και όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.
________________