18/3/15

Εκδηλώσεις εις μνήμη τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου



Εκδηλώσεις εις μνήμη τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου τέως Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει τα παρακάτω:
·         Θεσπίζεται ετήσιο Βραβείο Ήθους και Προσφοράς για εθνοφρουρούς, το οποίο θα περιλαμβάνει τιμητικό δίπλωμα και δεκαπενθήμερη τιμητική άδεια. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή, σε ένα εθνοφρουρό που θα διακρίνεται για το ήθος και την εθελοντική προσφορά του.
·         Καθιερώνεται από το Υπουργείο Άμυνας υποτροφία που θα παραχωρείται από το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μέλος του μόνιμου προσωπικού της Εθνικής Φρουράς που θα επιλέγεται με διαγωνιστική διαδικασία, στη μνήμη του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου. Ο νέος θεσμός θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2015.
·         Με τη μεταστέγαση του Υπουργείου Άμυνας στο νέο κτιριακό χώρο, κεντρική αίθουσα του Υπουργείου θα λάβει το όνομα «Αίθουσα Τάσος Μητσόπουλος».
·         Στις 30 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα αιμοδοσίας σε όλες τις έδρες των Σχηματισμών στη μνήμη του τέως Υπουργού Άμυνας.
·         Οι ετήσιοι σκοπευτικοί αγώνες εθνοφυλάκων του 2015 θα διεξαχθούν στη μνήμη του και το έπαθλο του πρωτεύσαντος θα ονομαστεί «Κύπελλο Τάσος Μητσόπουλος».
·         Στις 15 Μαΐου 2015 θα διοργανωθεί Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου με τη συμμετοχή της ΣΜΕΦ.
Το Υπουργείο Άμυνας θα συνδράμει στη διοργάνωση του ετήσιου μνημοσύνου καθώς και τελετών που θα πραγματοποιηθούν εις μνήμη Τάσου Μητσόπουλου.
Γραφείο Τύπου, 18 Μαρτίου 2015