17/3/15

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει σχετικά με περιστατικό σε δημόσιο σχολείο της Λευκωσίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει
σχετικά με περιστατικό σε δημόσιο σχολείο της Λευκωσίας



Αναφορικά με περιστατικό σε δημόσιο σχολείο στη Λευκωσία, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε ΜΜΕ, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι:

Το περιστατικό αναφέρεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και στις ηλικίες αυτές παρατηρείται συχνά περιέργεια για θέματα σεξουαλικότητας, σε εντελώς φυσιολογικά πλαίσια στην πορεία της ανάπτυξης των παιδιών. Κάποιες φορές τα θέματα μπορεί να είναι πιο σοβαρά και να εμπεριέχουν κινδύνους για την ψυχική υγεία των παιδιών και να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αντιμετώπισης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι πλήρως ενήμερο για τα γεγονότα και με τη σειρά του έχει άμεσα ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του ίδιου Υπουργείου Παιδείας όσο και άλλων Υπουργείων (Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Γραφείο Ευημερίας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων). Διαβεβαιώνει δε ότι οι υπηρεσίες στήριξης χειρίζονται ήδη το περιστατικό και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι στη διάθεση των γονιών, των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο προχωρεί στη διερεύνηση του όλου θέματος ώστε να διαφανεί η πλήρης αλήθεια για τα γεγονότα και αν χρειαστεί να αποδοθούν  τυχόν ευθύνες στα πλαίσια και των κανονισμών.