31/3/15

Με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού τα ελληνικά σχολεία του Λονδίνου τίμησαν τις εθνικές επετείους

Με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού τα ελληνικά σχολεία
του Λονδίνου τίμησαν τις εθνικές επετείους


Με την πρέπουσα λαμπρότητα τίμησε ο Ελληνισμός του Ηνωμένου Βασιλείου τις εθνικές επετείους, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.   Οι επέτειοι της εθνικής παλιγγενεσίας της 25 ης Μαρτίου 1821 και των 60χρονων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ γιορτάστηκαν με εκδηλώσεις τιμής από όλα τα ελληνικά σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή, 29 Μαρτίου, με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Γρηγορίου και κοινή εκδήλωση όλων των συνόλων της κυπριακής παροικίας, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.  Ο κ. Καδής αναφέρθηκε στις δύο εθνικές επετείους και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επικών αγώνων του Έθνους, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτές αναδείχθηκαν οι αξίες του Ελληνισμού.

Η αξιοθαύμαστη παρουσία και συμμετοχή των μαθητών των παροικιακών σχολείων στις εκδηλώσεις ανέδειξαν για μια ακόμη φορά το σημαντικό έργο που επιτελείται από την κυπριακή εκπαιδευτική αποστολή και το σύνολο των παραγόντων της παροικίας για τη διατήρηση της ιστορικής ταυτότητας των αποδήμων μας.

_____________