16/3/15

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Αθήνα

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου
για αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Αθήνα


Αυτοί που με τη διακυβέρνηση τους οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική καταστροφή κάνουν λόγο για ανέκδοτο και χλευάζουν τα περί εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Είναι λυπηρό ότι ένα ελληνοκυπριακό κόμμα και ο αρχηγός του επέλεξαν να μεταφέρουν τις όποιες πολιτικές διαφορές στο εσωτερικό της χώρας επί αθηναϊκού εδάφους.

Το πιο πικρό ανέκδοτο για τον κυπριακό λαό είναι όταν αυτοί - που με τη διακυβέρνηση τους οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική καταστροφή, κάλεσαν την Τρόικα και έβαλαν την Κύπρο στο Μνημόνιο - κάνουν λόγο για ανέκδοτο και χλευάζουν τα περί εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο.

Για την Κυβέρνηση και τον λαό η έξοδος από το Μνημόνιο, η ολοκληρωτική και μόνιμη επιστροφή στις αγορές και στην ανάπτυξη που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της χώρας στην προ του 2008 υγιή κατάσταση για την οικονομία, είναι μέγιστος εφικτός στόχος και δεν μπορεί να αναστραφεί με μηδενισμούς.

Είναι εξίσου θλιβερό, όμως, ο κ. Άντρος Κυπριανού, αρχηγός ελληνοκυπριακού κόμματος, για πρώτη φορά στην ιστορία, να προσπαθεί επί ελληνικού εδάφους να δημιουργήσει ρήξη στις άρρηκτες σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, κατηγορώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει επαρκώς την Ελλάδα στις επιδιώξεις της.

Για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και για τον κυπριακό λαό, η αγαστή συνεργασία και η διατήρηση των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού.

Είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας που και δημόσια, αλλά και κατ’ ιδίαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυπριακή Κυβέρνηση για τη συμπαράσταση τους στο ελληνικό ζήτημα τόσο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όσο και στη Σύνοδο του Eurogroup όπου οι αποφάσεις, να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε, ήταν ομόφωνες».