18/3/15

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Μάλτας και Μαυροβουνίου

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου,
Μάλτας και Μαυροβουνίου


Πραγματοποιείται αύριο, στη Λευκωσία, η τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη, της Μάλτας Δρ. George W. Vella και του Μαυροβουνίου κ. Igor Lukšić.

Κύριος σκοπός της συνάντησης είναι η ανασκόπηση της ενταξιακής πορείας του Μαυροβουνίου και ο εντοπισμός τομέων, στους οποίους Κύπρος και Μάλτα μπορούν να συνδράμουν διά της παροχής τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει δείπνο προς τιμή των ομολόγων του της Μάλτας και του Μαυροβουνίου, ενώ οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο   αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του , ενώ την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, οι κ.κ. Κασουλίδης και Lukšić θα υπογράψουν Συμφωνία Συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης μετανάστευσης και άλλων ποινικών αδικημάτων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη