17/3/15

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα για ισχυρισμούς αγοραστή κατοικίας από τον ΚΟΑΓ

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα
 για ισχυρισμούς αγοραστή κατοικίας από τον ΚΟΑΓ


Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, για ισχυρισμούς πολίτη σε σχέση με ζημιές που έχει υποστεί από πυρκαγιά κατοικία που αγόρασε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), καθώς και σε σχέση με παράπονά του για αδιαφορία των αρμοδίων σε ό,τι αφορά απαίτησή του για αποζημιώσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

 «Το όλο θέμα έχει διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει γίνει και επί τόπου εξέταση των αιτίων της πυρκαγιάς και υποβλήθηκε σχετική έκθεση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο. Σημειώνεται ότι το θέμα έχει διερευνηθεί και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ζήτησαν και τις απόψεις του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Υπουργός, αφού μελέτησε τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς, έδωσε οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό του θέματος από τον ΚΟΑΓ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, δυστυχώς, δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει οποιοδήποτε κατά χάριν ποσό για επιδιόρθωση της εν λόγω κατοικίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αποστείλει και σχετική ενημερωτική επιστολή στον ενδιαφερόμενο, ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου 2014.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σε απαντητική επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου 2015, ο ΚΟΑΓ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το αίτημα (του παραπονούμενου) για παραχώρηση δανείου ύψους 19.000 ευρώ για επιδιόρθωση της κατοικίας του, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί γιατί:
α) Ο Οργανισμός δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα, και
β) δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιστατικό που συνέβηκε».
______________