13/3/15

Επίσκεψη του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων στο αρμένικο σχολείο ΝΑΡΕΚ

Επίσκεψη του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα
και Θέματα Αποδήμων στο αρμένικο σχολείο ΝΑΡΕΚ

 
Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε χθες το αρμένικο σχολείο ΝΑΡΕΚ στη Λευκωσία.
 
Κατά την επίσκεψή του ο Επίτροπος ανέφερε ότι θα εργαστεί για την προώθηση όλων των θεμάτων της αρμενικής κοινότητας, αρχίζοντας πάντα από τα παιδιά που αποτελούν τη μόνη σίγουρη ελπίδα για το μέλλον της πολιτιστικής και θρησκευτικής φυσιογνωμίας της κοινότητας.
 
Ο Επίτροπος συνομίλησε με τη Διευθύντρια και το προσωπικό του σχολείου, καθώς και με τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, στην παρουσία του Εκπροσώπου της αρμενικής κοινότητας και του Αν. Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Αντηλλάγησαν απόψεις και τέθηκε πλάνο δράσης για προώθηση θεμάτων και επίλυση προβλημάτων, με επίκεντρο τόσο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου και τη στελέχωσή του όσο και την υποστήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης κοινότητας.
 
Ακολούθως τα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συνομίλησαν με τον Επίτροπο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Φωτίου τόνισε πως θα μεριμνήσει ώστε τα παιδιά να κρατηθούν στις ρίζες τους και να συνεχίσουν να διατηρούν επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους και μέσα από στοχευμένες δράσεις να κρατήσουν την παράδοση τους ζωντανή.

_______________