25/2/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρωθυπουργική κατοικία στη Μόσχα.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στη συμπλήρωση φέτος 55χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αναφέρθηκε ακόμη στη δική του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο το 2010 όταν υπογράφτηκε σημαντικός αριθμός διμερών συμφωνιών και σημείωσε ότι έχει «θερμές εντυπώσεις» από αυτή την επίσκεψη. Πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται η υπογραφή και άλλων σημαντικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Εξέφρασε εξάλλου ικανοποίηση για την αυριανή μετάβαση του Προέδρου στην πόλη από την οποίαν κατάγεται τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τις θέσεις αρχών της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον καιρό της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Η εδώ παρουσία μου αποδεικνύει το πόσο θέλουμε να διατηρήσουμε τους ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου υπάρχουν δεκάδες διμερείς συμφωνίες και σήμερα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν κατά τις συναντήσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ενωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου στρατιωτικό άγημα απέδιδε τις δέουσες τιμές και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατία