2/2/15

Στόχος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στον τομέα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών

Στόχος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ο εκσυγχρονισμός
των υποδομών στον τομέα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών

 
«Ο στόχος της αναβάθμισης των δημόσιων επιβατικών μεταφορών είναι μακρύς και με πολλές προκλήσεις».   Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα το νέο στέγαστρο στη στάση λεωφορείων στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Η συνεργασία όλων για επίτευξη του εκσυγχρονισμού των υποδομών στον τομέα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών, σημείωσε, είναι επιβεβλημένη, καθώς το όφελος από την ανάπτυξη και τη μεγιστοποίηση της χρήσης των δημόσιων επιβατικών μεταφορών θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία του τόπου μας γενικότερα.

Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, ανέφερε, στερεί τη δυνατότητα του συστήματος να διευρύνει το επιβατικό κοινό σε μαζικό βαθμό και να αποκτήσει νέους επιβάτες, που να χρησιμοποιούν το σύστημα ως ένα ουσιαστικό εναλλακτικό τρόπο διακίνησης.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τόνισε ο κ. Δημητριάδης, θα πράξουμε ότι είναι δυνατό ώστε να διοχετεύσουμε τους αναγκαίους πόρους για αναβάθμιση των υποδομών, είτε αυτές αφορούν σταθμούς μετεπιβίβασης, λεωφορειολωρίδες, τεχνολογία διευκόλυνσης της διακίνησης του λεωφορείου, στάσεις και στέγαστρα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των στεγάστρων, σημείωσε επίσης πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα διενεργήσουν και εντός του έτους 2015 σχετικό διαγωνισμό, ώστε να κατασκευαστούν και τοποθετηθούν και άλλα στέγαστρα σε Δήμους και Κοινότητες.

Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι, με τα έργα αναβάθμισης που θα πραγματοποιηθούν, η επιλογή της χρήσης του λεωφορείου για τους πολίτες θα καταστεί ουσιαστική και πρακτική.
_______________