2/2/15

Οι εξαγωγές κυπριακών προϊόντων στην Ινδία στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Γεωργίας με τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή

Οι εξαγωγές κυπριακών προϊόντων στην Ινδία στο επίκεντρο συνάντησης
του Υπουργού Γεωργίας με τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή

 
Το ενδεχόμενο εξαγωγής κυπριακών προϊόντων στην Ινδία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης με τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή στην Κύπρο κ. Ravi Bangar, σε εθιμοτυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το ρωσικό εμπάργκο σε ευρωπαϊκά προϊόντα ο κ. Κουγιάλης συζήτησε με τον Ύπατο Αρμοστή για την προοπτική να υπάρξουν εξαγωγές κυπριακών   προϊόντων όπως τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ινδία. Η εισήγηση του κ. Υπουργού αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Ύπατο Αρμοστή και οι δύο πλευρές θα εργαστούν προς αυτή τη κατεύθυνση.    

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι συνεργασίας Κύπρου – Ινδίας στους τομείς   της γεωργίας και του περιβάλλοντος. Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κράτη και προς αυτή την κατεύθυνση Κύπρος και Ινδία θα υπογράψουν Σχέδιο Συνεργασίας, το οποίο θα προωθήσει ουσιαστικά το υφιστάμενο Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.