27/1/15

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, νικητή των εκλογών και νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Συγχάρηκε θερμά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον αγώνα για αντιμετώπιση των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Μοιράστηκε μαζί του πικρές εμπειρίες της δικής του προεδρίας που συναποκόμισε από την υπόσκαψη του κυβερνητικού έργου από τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον τέως πρόεδρο για τις ευχές του και για τα όσα μοιράστηκε μαζί του.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο Δημήτρης Χριστόφιας, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε παρά τις μεγάλες πιέσεις που υπέστη το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε ως μια σταθερή δύναμη αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού στις πολιτικές της λιτότητας και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Ευρώπης. Εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του στον αγώνα του ΚΚΕ.