15/1/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για το θέμα των πλημμυρών

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε ευρείας σύσκεψης
 για το θέμα των πλημμυρών


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης για το θέμα   της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις πλημμύρες στις περιοχές της Λάρνακας (Καμάρες – Βεργίνα) και της Λευκωσίας (Κοκκινοτριμιθιά). Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε αυτήν συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου και όλες οι συναρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Κατά τη σύσκεψη:
Διαπιστώθηκε ότι λειτούργησε ικανοποιητικά ο μηχανισμός παρακολούθησης και υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν σε προηγούμενη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών από πλημμύρες.

Δόθηκαν οδηγίες όπως, πέρα από την οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στους πληγέντες για την επιδιόρθωση των κατοικιών, επισπευτεί η εξέταση της αποζημίωσης των ζημιών σε αυτοκίνητα και κάποια επαγγελματικά υποστατικά σε σχέση με την ασφαλιστική τους κάλυψη . 

Δόθηκαν, επίσης, οδηγίες, όπως ο Δήμος Λάρνακας προωθήσει το αίτημα της κατασκευής αντλιοστασίου στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας Λάρνακας.

Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, θα επισπεύσουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή Καμάρες Λάρνακας. Για την υλοποίηση του έργου συστάθηκε Τεχνική Επιτροπή, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο Αν. Έπαρχος Λάρνακας και στην οποία μετέχουν οι επηρεαζόμενοι Δήμοι και αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τέλος, τα έργα μικρής κλίμακας που θα προωθηθούν στον Δήμο Αραδίππου, θα συζητηθούν με τον Αν. Έπαρχο Λάρνακας για να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή τους.