20/1/15

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε τελετή βράβευσης εταιρειών

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου
σε τελετή βράβευσης εταιρειών


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή βράβευσης των πρώτων εταιρειών που πιστοποιούνται από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

Σκοπός της σημερινής τελετής είναι η επιβράβευση της δέσμευσης αυτών των εταιρειών για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης και παροχής ίσων ευκαιριών στους άνδρες και στις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα και διαδικασίες του οργανισμού τους, μέσα από πολιτικές και χειροπιαστές πρακτικές.

Συγχαίρω θερμά όλους εσάς που βραβεύεστε και υπογραμμίζω ότι η Πιστοποίηση που σας απονέμεται επισφραγίζει την προσήλωσή σας στη θεμελιώδη αρχή της ισότητας των δύο φύλων. Ταυτόχρονα, σας αναδεικνύει ως πρότυπο εργοδότη, που απορρίπτει αναχρονιστικές αντιλήψεις και στερεότυπα και εμμένει στην επίτευξη ψηλών επιπέδων κοινωνικής ευθύνης, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.  

Ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για τη θεμελίωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας αγοράς εργασίας απαλλαγμένης από διακρίσεις, όπου ο κάθε εργαζόμενος θα τυγχάνει μεταχείρισης   επί ίσοις όροις με βάση τις ικανότητές του και όχι το φύλο του.

Η σύσταση του Εθνικού Φορέα Πιστοποίησης αποτελεί μέρος αυτής της σημαντικής προσπάθειας. Η λειτουργία του θα καταστεί διαρκής και οι τελετές βράβευσης θα αποτελούν ετήσιο θεσμό. Ευελπιστώ πως και άλλες, πολλές εταιρείες, θα ακολουθήσουν το πολύ καλό παράδειγμα όσων έχουν βραβευθεί σήμερα.

______________