23/12/14

Έγκριση πρότασης του Υπουργείου Εργασίας για απασχόληση εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας στα Τμήματα του Υπουργείου

Έγκριση πρότασης του Υπουργείου Εργασίας για απασχόληση
εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας στα Τμήματα του Υπουργείου


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την απασχόληση εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας στα Τμήματα/Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 2015-2016.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας καταρτισμού Πινάκων για την πρόσληψη εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας για την περίοδο 2015-2016 στα Τμήματα/Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την πρόσληψη εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Τμήμα Εργασίας και το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την περίοδο 2015-2017.
 
Αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εισήγηση υποβάλλεται ενόψει της επικείμενης λήξης, στις 3.12.2014, των συμβολαίων των εργοδοτουμένων καθορισμένης διάρκειας που είχαν προσληφθεί σε Τμήματα/Υπηρεσίες του ΥΕΠΚΑ για την περίοδο 2013-2014.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι λόγοι που επιβάλουν την υποβολή της εν λόγω εισήγησης είναι τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα/Υπηρεσίες του Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο αυξημένος όγκος εργασίας, τον οποίο καλούνται να διεκπεραιώσουν τα συγκεκριμένα Τμήματα/Υπηρεσίες του Υπουργείου.
 
Σημειώνεται ότι, η συνεπαγόμενη δαπάνη για την πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού, θα καλυφθεί από σχετικές πιστώσεις του περί Προϋπολογισμού Νόμου του 2015, νοουμένου ότι αυτός θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
____________________________